Dagen innan jag blev sjuk var jag en mycket duktig flicka och travade iväg och storhandlade så att jag hade en kyl full av färska gränsaker,det var väldigt lämpligt att bli sjuk och inte kunna äta något på flera dagar efter det!
Så idag när jag kommit tillbaka igen var det bara att ta tag i kylskåpssituationen och laga till alla de där sakerna jag köpt som skulle börja bli minst sagt trista inom en snar framtid.
Jag gör en gryta eller vad man ska kalla det.
Kryddbasen är vitlök, ingefära och lök. Grönsakerna jag använder är :
Shiitake modell mediumstor (ovan)
Vita små svampar som man köper i ett kluster. Enoki heter denna svamp. (nedan)
Det här är konnyaku i trådform, det är här jag leker med maten, det är så flubbrigt och skojjigt!
Det blev så mycket mat att jag fick dela det på två stekpannor för att allt skulle bli stekt ordentligt. Andra grönsaker som inte är med på egna bilder är bambuskott, morötter och annat "vanligt" som finns i en wokmix-påse (hittade äntligen lite sånt stuff i frysdisken på min billiga livsmedelsaffär). Och kinakål, kostar ingenting och räcker i evigheter (om den inte vissnar för att den ligger på kylelementet i kylskpet :P )
Så här blev det när det var färdigt! Det var ganska gott men verkligen inte extraordinärt.
PS!!
Missa inte Emilys blog, hennes foton från Kiyomizudera blev mycket mindre suddiga än mina och dessutom inte alls lika mörka! Länk finns i högerkolumnen =>
onsdag, november 22, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar